Kineski vicepremijer naglasio otvaranje na visokoj razini u digitalnom području

Foto: VCG

Kina će nastaviti promicati otvaranje na visokoj razini u digitalnom području, rekao je u ponedjeljak kineski vicepremijer Zhang Guoqing.

Zhang je to rekao tijekom drugog dijaloga Kine i EU-a na visokoj razini u digitalnom području, kojim su supredsjedali Zhang i potpredsjednica Europske komisije Vera Jourova.

Dvije su strane održale detaljne rasprave o pitanjima kao što su razvoj i politika u digitalnom području, umjetna inteligencija, standardi komunikacijske tehnologije, prekograničan protok podataka i sigurnost neprehrambenih proizvoda, s nizom postignutih rezultata.

Dvije su strane priopćile da Kina i EU dijele široke zajedničke interese i snažnu komplementarnost u digitalnom području.

Kina i EU spremne su surađivati i jačati razmjene kako bi potaknuli nove rezultate u praktičnoj suradnji u digitalnom području, poticali otvoreno, uključivo, pravedno i nediskriminirajuće okruženje za razvoj digitalnog gospodarstva i doprinijeli globalnoj digitalnoj transformaciji i gospodarskom oporavku, složili su se.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.