Opća skupština UN-a: Han Zheng pozvao svijet da se pridržava multilateralizma i unaprijedi globalno upravljanje

Kineski potpredsjednik Han Zheng u utorak je, u opširnom govoru kojeg je održao u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda,  pozvao svijet da ostane predan istinskom multilateralizmu i unaprijedi globalno upravljanje.

Govoreći na općoj raspravi 78. zasjedanja Opće skupštine UN-a, Han je rekao kako bi se zemlje članice UN-a trebale pridržavati ravnopravnosti i pravde te štititi mir i sigurnost, tragati za uzajamnom dobrobiti, ostvariti uzajamno korisne rezultate, postići razvoj za sve, ostati otvorene i uključujuće, unaprjeđivati ljudsku civilizaciju, ostati odane multilateralizmu i unaprijediti globalno upravljanje.

Han je rekao kako bi trebalo obratiti pažnju na legitimne sigurnosne zabrinutosti svih zemalja, suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja trebaju biti poštovani, a razlike i sporovi trebaju se rješavati na miran način kroz dijalog i konzultacije.

Kina, rekao je potpredsjednik, podržava sva nastojanja koja vode mirnom rješavanju ukrajinske krize i spremna je igrati konstruktivnu ulogu u što ranijem postizanju mira.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.