Hrvatski stručnjak pozdravlja BRI forum u Pekingu

_cuva

Foto: VCG

Treći Forum za međunarodnu suradnju Pojas i put (BRF), održan u Pekingu od 17. do 18. listopada, na kojem su sudjelovali čelnici iz cijelog svijeta, potvrda je da je Inicijativa Pojas i put (BRI) iznimno potrebna u današnjem svijetu, Mladen Pleše, hrvatski politički analitičar i stručnjak za Aziju, kazao je u utorak u intervjuu.

“Kineski BRI jedna je od najznačajnijih inicijativa u svijetu iz nekoliko razloga”, rekao je Plese. Afirmira Kinu kao zemlju koja znanje i uspjehe svoje ekonomije želi podijeliti s drugima, ali bez namjere ili cilja političkog pritiska na druge zemlje.

Drugo, kroz BRI svi dobivaju, a nitko ne gubi, i treće, pokazuje koliko je Kini stalo do multilateralizma, koji utire put za budućnost svijeta, sprječava sukobe i daje svakoj zemlji na svijetu priliku za razvoj, Pleše je rekao.

BRI, koji je prije deset godina predložio kineski predsjednik Xi Jinping, zalaže se za mir, razvoj, suradnju i prosperitet, rekao je Pleše, dodajući da je inicijativa dokazala da Kina nije fokusirana samo na sebe, već želi i razvoj drugih zemalja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.