Mađarski ministar vanjskih poslova: EU treba nastaviti suradnju s Kinom

Europska unija (EU) trebala bi tražiti suradnju s Kinom i Azijom u cjelini, koje su pokazale veću gospodarsku konkurentnost od EU-a, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjarto u petak tijekom neformalnog sastanka ministara trgovine EU-a u Valenciji, prema izvješće RT-a.

Szijjarto je naglasio da je globalna ekonomija prošla kroz značajnu transformaciju posljednjih godina, što je dovelo do pada ekonomskog položaja bloka, što je dodatno pogoršano neselektivnom upotrebom politike sankcija od strane Bruxellesa.

Szijjarto je istaknuo da je temelj gospodarskog rasta EU prije bio u kombinaciji naprednih zapadnih tehnologija i jeftine ruske energije, ali da je ta linija suradnje sada prekinuta. Distanciranje od Rusije već je izazvalo probleme, a učiniti isto s Kinom bilo bi još destruktivnije za gospodarstvo EU-a, dodao je.

Nažalost, neki zapadni Europljani nastoje prekinuti gospodarsku suradnju između Europe i Kine, rekao je, prije nego što je upozorio da bi takav scenarij imao razarajući učinak na europsko gospodarstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.