Kineski premijer i japanski predsjednik vlade razmijenili čestitke povodom 45. godišnjice sporazuma o miru i prijateljstvu

Foto: VCG

Kineski premijer Li Qiang i japanski predsjednik vlade Fumio Kishida u ponedjeljak su razmijenili čestitke povodom 45. obljetnice potpisivanja Sporazuma o miru i prijateljstvu između Kine i Japana.

U poruci, Li je rekao da je prije 45 godina starija generacija čelnika i državnika iz obiju zemalja donijela stratešku odluku o potpisivanju sporazuma, koji je zacrtao put za miran suživot i vječno prijateljstvo između dva susjeda u pravnom smislu s naglaskom na suprotstavljanju hegemonizmu te je postao važna prekretnica u razvoju bilateralnih odnosa.

Tijekom proteklih 45 godina, rekao je Li, kinesko-japanski odnosi ostvarili su teško postignut napredak, koji je povećao dobrobit dva naroda i dao doprinos regionalnom i globalnom miru, stabilnosti i prosperitetu.

Kina je, rekao je, voljna surađivati s Japanom kako bi oživjeli duh ugovora, zadržali ispravan smjer u upravljanju bilateralnim odnosima i posvetili se izgradnji kinesko-japanskih odnosa prilagođenih zahtjevima novog doba.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.