Xi obećao kontinuirane napore Kine za pomoć u izgradnji mirne i prosperitetne azijske domovine

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je poruku međunarodnom simpoziju o kineskoj susjedskoj diplomaciji koji je u utorak održan u Pekingu.

“Kina će nastaviti slijediti načelo prijateljstva, iskrenosti, uzajamne koristi i uključenosti te će raditi s drugim zemljama u regiji na izgradnji azijske domovine mira, spokoja, prosperiteta, ljepote i prijateljskog suživota, kako bismo zajedno ispisali novo poglavlje u promicanje izgradnje zajednice koja dijeli budućnost za Aziju i čovječanstvo”, rekao je Xi u poruci.

Xi je istaknuo da je temeljna politika kineske susjedske diplomacije nastaviti prijateljstvo i partnerstvo sa susjedima te izgraditi prijateljsko, sigurno i prosperitetno susjedstvo, ističući načela prijateljstva, iskrenosti, uzajamne koristi i uključivosti.

Tijekom proteklog desetljeća Kina je aktivno prakticirala spomenuta načela i razvila prijateljske i suradničke odnose sa svojim susjedima na svestran način. Kina je sa susjedima kontinuirano jačala političko uzajamno povjerenje i produbile konvergenciju interesa, čime je otvorena svijetla staza dobrosusjedskog prijateljstva i uzajamno korisne suradnje, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.