Kina će se zalagati za dublju sinergiju između BRI-ja, bjeloruske razvojne strategije

Kina je spremna potaknuti dublju sinergiju između inicijative Pojas i put i bjeloruske strategije društvenog i gospodarskog razvoja te zajednički izgraditi Kinesko-bjeloruski industrijski park i druge ključne projekte, rekao je kineski premijer Li Qiang u petak u Biškeku.

Kina je voljna surađivati s Bjelorusijom kako bi se proveo važan konsenzus postignut između njihovih šefova država, rekao je Li na sastanku s bjeloruskim premijerom Romanom Golovčenkom na marginama 22. sastanka Vijeća šefova vlada Šangajske organizacije za suradnju. (SCO) države članice.

Pozvao je obje strane da iskoriste potencijal suradnje u područjima kao što su trgovina uslugama i znanstvene i tehnološke inovacije, ojačaju međuljudsku i kulturnu suradnju te poguraju svoje sveobuhvatno strateško partnerstvo za sve vremenske prilike.

Dvije strane trebale bi ojačati komunikaciju i koordinaciju unutar SCO-a i drugih multilateralnih mehanizama kako bi dale veći doprinos regionalnom i svjetskom miru, stabilnosti i razvoju, rekao je Li.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.