Kineski izaslanik Zhai Jun sastao se s čelnikom UN-ove agencije za palestinske izbjeglice

Zhai Jun, posebni izaslanik kineske vlade za bliskoistočna pitanja sastao se u nedjelju u Amanu, glavnom gradu Jordana, s glavnim povjerenikom Agencije UN-a za palestinske izbjeglice na Bliskom istoku (UNRWA-e) Philippeom Lazzarinijem kako bi razmijenili mišljenja o situaciji između Palestine i Izraela.

Lazzarini je rekao da UNRWA Kinu smatra važnim partnerom te je zahvalna Kini na dugogodišnjoj političkoj potpori i financijskoj pomoći UNRWA-i,

Također cijeni hitnu humanitarnu pomoć koju je Kina pružila Gazi od početka sukoba, dodajući da je njegova agencija voljna povećati suradnju s Kinom kako bi što prije ublažili humanitarnu situaciju u Gazi.

Kineski izaslanik pozvao je na trenutni prekid vatre i krajnje napore za zaštitu civila kako bi se izbjegla ozbiljnija humanitarna katastrofa.

Kina je oduvijek podržavala rad UNRWA-e i voljna je nastaviti davati doprinose agenciji koliko god može, rekao je Zhai, dodajući da je Kina voljna potaknuti međunarodnu zajednicu na povećanje pomoći Palestini putem UNRWA-e kako bi dodatno poboljšati humanitarnu situaciju u Palestini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.