Kina pozvala na potpunu provedbu rezolucije Opće skupštine UN-a koja poziva na humanitarno primirje u Gazi

Voting results are displayed as the Unite Nations General Assembly voted on a nonbinding resolution calling for a "humanitarian truce" in Gaza and a cessation of hostilities between Israel and Gaza's Hamas rulers, Friday, Oct. 27, 2023 at U.N. headquarters. It was the first U.N. response to Hamas’ surprise Oct. 7 attacks on Israel and Israel’s ongoing military response. (AP Photo/Bebeto Matthews)

Foto: VCG

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je priopćilo kako se Kina nada da će rezolucija koja poziva na humanitarno primirje u Gazi, koju je usvojila Opća skupština Ujedinjenih naroda (UNGA), biti u potpunosti provedena, te da će se regionalni mir i stabilnost ponovno uspostaviti što prije.

U odgovoru na novinarski upit tijekom dnevne tiskovne konferencije, Wang Wenbin, glasnogovornik ministarstva, rekao je kako rezolucija ponovno potvrđuje da se pravedno i trajno rješenje izraelsko-palestinskog sukoba može postići samo mirnim putem, na temelju relevantnih rezolucija UN-a i u skladu s međunarodnim pravom te na temelju “rješenja s dvije države”.

Od eskalacije sukoba, Kina poziva na prekid vatre, zaštitu civila i otvaranje koridora za humanitarnu pomoć kako bi se izbjegle veće humanitarne katastrofe, igrajući konstruktivnu ulogu u promicanju pravednog i trajnog rješenja sukoba, rekao je Wang.

Opća skupština UN-a donijela je rezoluciju uvjerljivom većinom glasova, što odražava snažan poziv međunarodne zajednice na prekid vatre, rekao je, dodajući kako se Kina nada da će se humanitarna situacija ublažiti što je prije moguće i da će sigurnost civila biti učinkovita zajamčena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.