Vukovarski plakat Vijeća za Domovinski pijetet

Nakon što je plakat za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara koji je predstavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izazvao mnogo polemika i kritika, svoj plakat objavilo je i Vijeće za Domovinski pijetet.

Vijeće za pijetet nedavno je prihvatilo program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, ali nije se suglasilo s korištenjem plakata koji je izradio Grad Vukovar, ustvrdivši da je neprihvatljiv jer je “u javnosti potaknuo brojne negativne rasprave i reakcije, te izazvao podjele i uznemirenost u velikom dijelu braniteljsko-stradalničke populacije”.

Penava je ranije u vezi s tim istaknuo da svaki grad u Hrvatskoj ima svojega čelnika, koji je domaćin u tom gradu i raspolaže komunalnim službama.

– U slučaju Vukovara komunalnim službama raspolažem ja i preko njih odlučujem što je u gradu prihvatljivo, a što nije i koji plakati se nalaze na kojim javnim površinama. Ne može to raditi ni predsjednik države ni Vlade ni Sabora, i to nikome ne pada na pamet osim ministru branitelja i predsjedniku Vlade, rekao je Penava.

Također je podsjetio da svako okupljanje u Vukovaru potpisuje on kao gradonačelnik te je odgovoran za sve što se dogodi u koloni.

-izvornik hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.