6. brzopotezni turnir Osječkog šahovskog saveza

Grgur Dulić doktorski pobijedio na 6. brzopoteznom turniru Osječkog šahovskog saveza.  Šahovski dom Zrinjevac odavno je postao odredište šahista iz svih krajeva Hrvatske, a ovaj 6. Brzopotezni turnir Osječkog šahovskog saveza ugostio je i šahiste iz Novog Sada te je po prvi puta poprimio međunarodni karakter.
Osim gostiju iz susjedne države igrali su brojni igrači iz Požeškog Brestovca, ali i Požege, Pleternice, Trpinje, Višnjevca, Čepina i Osijeka. Tehnički organizator bio je ŠK Ferit Osijek. Igralo se 9.kola po švicarskom sistemu uz tempo igre 30 min + 5 sekundi za svaki odigrani potez, a sudio je županijski sudac Nenad Mrkonjić iz Osijeka.
Zanimljive partije i završnice bile su tijekom cijelog turnira na kome je pobijedio doktor Grgur Dulić. On je igrao sigurno te je uz tri remija i bez poraza zauzeo prvo mjesto. Iza njega sa pola boda manje našao se majstorski kandidat Zoran Ljikar član ŠK Požega. Treći je bio mladi Stjepan Damjanović iz ŠK Vina Markota Pleternica. Nagrađeni su još Branko Ćopić ŠK Trpinja i Božo Drmić ŠK Ferit Osijek. Najbolji nagrađeni igrač do 20 godina bio je Fran Topalić iz ŠK Ferit. Nagrađenima igračim nagrade je uručio predsjednik Osječkog šahovskog saveza Zvonko Horvat.
Poredak nakon 9 Kola;
1. Grgur Dulić – 7,5
2. Zoran Ljikar -7
3.Stjepan Damjanović – 7
4. Branko Ćopić – 7
5. Božo Drmić – 6,5
6. Tomislav Terzić – 5,5
7.Branimir Miljević -5,5
8. Zdenko Friederich – 5,5
9. Pejo Martić – 5
10. Marin Pralija – 5
11. Fran Topalić – 5
12. Anđelko Sitarić -5
13. Ivan Djanić -5
14. Luka Stošić -5
15. Boro Kaluđer – 5 itd
Nastupila su 33 igrača.
Tekst i foto: Zvonko Horvat predsjednik OŠS

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.