Xi odgovorio na pismo predstavnika kenijskih sadašnjih i bivših studenata pekinškog Sveučilišta Jiaotong

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping odgovorio je na pismo predstavnika kenijskih sadašnjih i bivših studenata pekinškog Sveučilišta Jiaotong, ohrabrujući ih da nastave pridonositi prijateljstvu između Kine i Kenije te između Kine i Afrike.

U odgovoru od 17. siječnja, Xi je istaknuo da Kina i Kenija imaju dugovječno prijateljstvo. Inicijativa Pojas i put pretvorila je ideale razvoja i revitalizacije Kine i Kenije u stvarnost i usko povezala dobrobit dvaju naroda. Željeznica standardnog kolosijeka Mombasa-Nairobi vodeći je projekt i uspješan primjer suradnje između Kine i Kenije u okviru inicijative Pojas i put, napisao je Xi.

“Drago mi je vidjeti da ste se povezali s Kinom kroz ovaj put do sreće. Svjedočili ste i imali koristi od prijateljstva i suradnje između Kine i Kenije i Kine i Afrike te ste pomogli u izgradnji i širenju prijateljske suradnje između Kine i Kenije i između Kine i Afrike”, rekao je Xi.

„Nadamo se da možete dobro naučiti stručna znanja, nastaviti tradicionalno prijateljstvo, posvetiti se bilateralnoj suradnji, dobro ispričati priče o kinesko-afričkom prijateljstvu i dati veći doprinos izgradnji kinesko-afričke zajednice na visokoj razini koja dijeli budućnost”, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.