Vlada HKSAR-a će uspostaviti koordinacijsku skupinu za privlačenje više međunarodnih događaja

Vlada posebne administrativne regije Hong Konga (HKSAR) objavila je u petak da će uspostaviti međuresornu koordinacijsku skupinu kako bi privukla više mega događaja svjetske klase koji će se održati u gradu.

Michael Wong, zamjenik financijskog tajnika Vlade HKSAR-a, susreo se s medijima zajedno s dužnosnicima drugih resora, rekavši da će on predsjedati međuresornom koordinacijskom skupinom, a njeni članovi su predstavnici nadležnih zavoda, odjela i statutarnih tijela.

Kevin Yeung, tajnik za kulturu, sport i turizam vlade HKSAR-a, rekao je na konferenciji za novinare da će se u 2024. godini održati više od 80 mega događaja samo u prvoj polovici godine, uključujući “Međunarodnu kinesku novogodišnju noćnu paradu .”

Vlada HKSAR-a osnovala je Fond za mega umjetnost i kulturna događanja 2023. Do danas je odobreno 15 zahtjeva, od kojih je šest dovršeno ili je trenutačno u tijeku.

Glasnogovornik vlade HKSAR-a rekao je da Hong Kong svijetu predstavlja svoj šarm kao azijska prijestolnica događanja.

Glasnogovornik je rekao da veliki međunarodni događaji imaju strateški značaj za Hong Kong, koji ne samo da potiču lokalno gospodarstvo, već i privlače elite industrija iz cijelog svijeta da osobno iskuse stvarnu situaciju i živost Hong Konga.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.