Kineska električna vozila pokazuju “veliki” potencijal širenja u Hrvatskoj, kažu stručnjaci

Foto: VCG

Postoji veliki potencijal kineskih proizvođača električnih vozila (EV-a) za širenje u Hrvatskoj i Europskoj uniji (EU-u), rekli su hrvatski stručnjaci u nedavnim intervjuima.

Kina je u proteklih 10 godina postigla nevjerojatan uspjeh, a njezina električna vozila odlikuju se izvrsnom kvalitetom, dopadljivim dizajnom i konkurentnim cijenama, rekao je Hrvoje Paver, samostalni savjetnik u Sektoru za trgovinu HGK-a.

Hrvatski potrošači pokazuju veliki interes za kineska električna vozila jer traže pouzdana električna vozila koja si mogu priuštiti, rekao je Paver dodavši da kineska električna vozila vide kao dobar izbor.

Slažući se s Paverom, Hrvoje Prpić, predsjednik Hrvatske udruge vozača električnih vozila, rekao je da se kvaliteta kineskih električnih vozila “značajno” poboljšala u posljednjih nekoliko godina. Nekoliko velikih europskih proizvođača automobila naručuje kineske baterije za svoja električna vozila, dodao je Prpić.

Mihael Akerman, hrvatski stručnjak za automobilsku industriju, također je rekao da su “kineska električna vozila dobrodošla u Hrvatsku jer su cijenom i kvalitetom bolja od mnogih automobila poznatih automobilskih tvrtki”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.