Kineski mlažnjak C919 bit će prvi put predstavljen na Zrakoplovnoj priredbu u Singapuru 2024.

Foto: VCG

Kineski domaće razvijeni putnički mlažnjak C919 izvest će demonstracije leta na Zrakoplovnoj priredbi u  Singapuru 2024., koja će trajati od 20. do 25. veljače.

Bit će to prvi put da će ovaj zrakoplov sudjelovati na najutjecajnijoj azijskoj zrakoplovnoj i obrambenoj priredbi.

U zračnim nastupima sudjelovat će zrakoplovni akrobatski timovi iz Indije, Australije, Indonezije i Južne Koreje. Bombarder B-52 Ratnog zrakoplovstva Sjedinjenih Američkih Država također će proletjeti na priredbi, a Ratno zrakoplovstvo Singapura poslat će svoj borbeni zrakoplov F-15 i jurišni helikopter Apache.

Prvi zrakoplov C919, koji je razvila Komercijalna zrakoplovna korporacija Kine Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC, eng. Commercial Aircraft Corporation of China),  izveo je svoj prvi komercijalni let između Šangaja u istočnoj Kini i glavnog grada Pekinga 28. svibnja 2023. Od 31. prosinca 2023.,  flota zrakoplova C919 China Eastern Airlinesa sakupila je više od 2200 sati sigurnog leta, obavila 655 komercijalnih letova i prevezla gotovo 82 000 putnika.

1 KOMENTAR

  1. Pohvaljujem ovaj poslovni potez jer će sa ovim zrakoplovom Kina konkurirati Airbusovom A320 i Boeingovom 737 MAX. S obzirom kako Komercijalna zrakoplovna korporacija Kine Commercial Aircraft Corporation of China ima narudžbu za 300 aviona to je važan iskorak u kineskoj avioindustriji. Bravo!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.