Američki nastavnici i učenici zahvalili Xiju na čestitkama za kinesku Novu godinu i izrazili radost zbog posjeta Kini

Foto: VCG

Nastavnici i učenici srednje škole Lincoln iz američke savezne države Washington izrazili su u ponedjeljak zahvalnost kineskom predsjedniku Xi Jinpingu i njegovoj supruzi Peng Liyuan preko Kineske medijske grupe  (eng. CMG, China Media Group), izrazivši veselje zbog budućeg boravka u Kini radi razmjene.

Xi i Peng nedavno su odgovorili na  čestitku za Kinesku novu godinu učenika i nastavnika srednje škole Lincoln. U čestitki upućenoj nastavnicima i učenicima, Xi i Peng pozvali su ih da dođu u Kinu na razmjenu i učenje te pridonesu prijateljstvu između dva naroda, posebice među mladima.

Karl Hoseth, ravnatelj srednje škole Lincoln, rekao je da su nastavnici i učenici bili vrlo uzbuđeni kada su dobili novogodišnju čestitku od Xija i njegove supruge i da je srednja škola Lincoln voljna postati most i veza između Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

U studenom prošle godine predsjednik Xi je u San Franciscu objavio da je Kina voljna pozvati 50 000 mladih ljudi iz Sjedinjenih Američkih Država na studij u Kinu u sljedećih pet godina.

Srednja škola Lincoln jedna je od prvih američkih škola koje su pristupile programu, a prva grupa profesora i učenika otputovat će u nekoliko gradova i posjetiti sjedište CMG-a u Kini u ožujku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.