Grad Osijek i Ekonomski fakultet u Osijeku potpisali Sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji

Sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji između Grada Osijeka i osječkog Ekonomskog fakulteta potpisali su u ponedjeljak zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i dekan prof. dr. sc. Boris Crnković, a cilj je efikasnija i konkretnija međusobna poslovna suradnja.

– Posebno veseli što smo ovim sporazumom definirali da ćemo biti partner Ekonomskom fakultetu i studentima kao jedan od poslodavaca iz javnog sektora, pored onih iz privatnog i civilnog sektora, a koji će omogućiti studentima da svoju obveznu stručnu praksu odrade u gradskoj upravi. Vjerujemo da će se ta suradnja proširiti i na naša gradske poduzeća – istaknula je zamjenica gradonačelnika Crnković.

– Dugi niz godina surađujemo s Gradom i Županijom te sa svim subjektima iz javnog sektora. Danas u fokus stavljamo naše studente i činjenicu da će temeljem ovog sporazuma studenti moći odrađivati stručnu praksu u sustavu gradske uprave. Mi smo proteklih godina potpuno izmijenili naše studijske programe, uveli smo stručnu praksu kao dio redovnog kurikuluma pa studenti dio svojih obveza mogu odraditi kroz stručnu praksu. Ovo će im biti prilika da stručnu praksu odrade i u sustavu javnog sektora, jer jedan dio studenata po završetku fakulteta i nalazi svoja radna mjesta u javnom sektoru.

Suradnja definirana ovim sporazumom temeljit će se na područjima: uzajamnog pružanja znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti djelovanja obje sporazumne strane; organiziranja seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa; zajedničkog nastupa i suradnje na zajedničkim projektima financiranim od EU ili ostalih domaćih i/ili međunarodnih institucija i organizacija; zajedničke suradnje u podizanju kvalitete i osuvremenjivanju studijskih programa s obzirom na potrebe tržišta rada Republike Hrvatske i ostalih zemalja članica EU; suradnje u području studentskog dodatnog, izvan akademskog osposobljavanja kroz stručne prakse, radionice, seminare i predavanja ako to ne otežava redovite aktivnosti partnera i ukoliko postoji takva mogućnost; korištenje kadrovskih potencijala sudionika u cilju davanja stručnih mišljenja; suradnje u objavljivanju aktualnih tema u časopisima, izrada elaborata i znanstvenih/stručnih studija iz područja društvenih znanosti; zajedničkih nastupa prema ostalim institucijama i trećim osobama (javnim i privatnim) ukoliko se pokaže potreba.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.