Kineski diplomat pozvao na povećanje turističkih razmjena između Kine i SAD-a

Foto: VCG

Turističke razmjene uvijek su bile važna komponenta kinesko-američkih odnosa, rekao je kineski diplomat u Sjedinjenim Američkim Državama na nedavnom simpoziju, pozivajući dvije zemlje da prošire i prodube kulturne i međuljudske razmjene.

Jing Quan, otpravnik poslova kineskog veleposlanstva u Sjedinjenim Američkim Državama, to je rekao na kinesko-američkom turističkom simpoziju održanom 29. veljače, ističući potrebu da Kina i SAD aktivno provode konsenzus koji su postigli državni čelnici na samitu u San Franciscu.

Jing je pred više od 40 sudionika iz Kine i SAD-a na simpoziju rekao da je Kina nedavno poduzela učinkovite korake za pojednostavljenje zahtjeva za vize za strance koji putuju u Kinu i olakšavanje stranih plaćanja u Kini. Zajedničkim naporima Kine i Sjedinjenih Američkih Država do kraja ožujka broj izravnih letova povećat će se na 100 tjedno.

Očekuje se da će sudionici simpozija temeljito raspraviti o trenutnim poteškoćama i izazovima koji utječu na uzajamne posjete kineskih i američkih turista te promicati brz oporavak bilateralnog turizma na razine prije pandemije, rekao je diplomat.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.