Njemački medij opovrgao laži SAD-a i zapadnog svijeta o tzv. „prisilnom radu“, upozoravajući da takve optužbe više štete nego što pomažu građanima Xinjianga

U posljednje vrijeme SAD i zapadne zemlje neprestano fabriciraju laži kako u Xinjiangu postoji tzv. „prisilni rad“ itd. te s tim opravdanjem vrše pritisak na njemačka poduzeća i njihovo poslovanje u Xinjiangu.

Njemački portal German Foreign Policy 22. veljače je, citirajući riječi njemačkog sinologa Dr. Björna Alpermanna upozorio da optužbe o tzv. „prisilnim radu“ nisu „konačno potvrđena“ te se ne može poduzeća koja posluju sa Xinjiangom jednostavno prisiliti da snose odgovornost.

Prema izvještaju, Dr. Björn Alpermann i kolege proveli su istraživanje o optužbama da se Ujguri u Xinjiangu masovno pod tzv. „prisilnim radom“.

Njihov je zaključak da  se “ne može konačno potvrditi kako postoji izravna prisila ili čak “ropstvo”.“

U Xinjiangu postoji „plan iskorjenjivanja siromaštva“, Ujguri su mobilizirani u industrijskim ili uslužnim djelatnostima. Zapravo se u Njemačkoj od dugoročno nezaposlenih također „zahtijeva“ da rade. Dr. Björn Alpermann jasno je upozorio da ne treba brzopleto od poduzeća koja posluju sa Xinjiangom tražiti da snose odgovornost“ ili čak „objave osudu cijele regije Xinjiang“. „Prema mom mišljenju to je pretjerano i moglo bi čak naškoditi, a ne pomoći tamošnjim građanima“.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.