Vrhovno zakonodavno tijelo obećava pravna jamstva za kinesku modernizaciju

Kinesko najviše zakonodavno tijelo obećalo je u petak nastaviti s visokokvalitetnim radom narodnih kongresa kako bi se osigurala pravna jamstva za izgradnju velike zemlje i napredak nacionalnog pomlađivanja na svim frontama kroz kinesku modernizaciju.

Podnoseći izvješće o radu Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SNK), na godišnjoj zakonodavnoj sjednici, Zhao Leji, predsjednik Stalnog komiteta SNK-a, obećao je da će ojačati provedbu Ustava i nadzor poštivanja Ustava u sljedećoj godini.

Stalni komitet SNK-a sastavit će nacrt ekološkog kodeksa koji će biti podnesen na razmatranje, rekao je Zhao.

Kako bi se ubrzalo stvaranje novog obrasca razvoja i produbile sveobuhvatne reforme, Stalni komitet SNK-a formulirat će, između ostalog, zakon o financijskoj stabilnosti i zakon o promicanju privatnog sektora, rekao je.

S fokusom na poboljšanje javnog blagostanja i osiguravanje društvene stabilnosti i harmonije, zakonodavno tijelo će formulirati građanski zakon o prisilnoj provedbi i zakon o socijalnoj pomoći, između ostalog, rekao je Zhao.

Dodao je da će zakonodavno tijelo također oblikovati smjernice o načinu na koji bi se trebalo unaprijediti kompetencije zastupnika SNK -a i ojačati razmjenu i suradnju s parlamentima drugih zemalja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.