Rezultati 25. gradskog natjecanja Mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 9. ožujka 2024. godine u OŠ “Dobriša Cesarić” u Osijeku održano je 25. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa. Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, programima i aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozljede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja. Upravo se kroz praktična radilišta nastoji ukazati na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu. Važno je imati na umu da je ovo jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti, nego je važno ono znanje koje su natjecatelji stekli kroz pripremu i koje će nositi sa sobom tijekom cijeloga života.

Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa. Natjecanje je počelo u 10,00 sati, a otvorila ga je Romana Kovačević, službenica za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka. Nakon 90 minuta provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata.

 

KATEGORIJA PODMLATKA:

  1. MJESTO – Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osijek
  2. MJESTO – Osnovna škola Cvjetno, Briješće
  3. MJESTO – Osnovna škola „Dobriša Cesarić“, Osijek

KATEGORIJA MLADIH:

  1. MJESTO – Medicinska škola Osijek
  2. MJESTO – Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek
  3. MJESTO – Elektrotehnička i prometna škola Osijek

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljati će svoje škole i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se za Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju održati u travnju 2024. godine u Orahovici.

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.