Washington pozvan da prestane uznemiravati kineske studente koji studiraju u SAD-u

Peking je pozvao Washington da prestane uznemiravati kineske studente koji studiraju u zemlji pod izlikom nacionalne sigurnosti, obećavajući da će poduzeti mjere za zaštitu legitimnih i zakonitih prava i interesa kineskih građana.

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning rekla je to u petak kao odgovor na izvješća da je kineski student nedavno još jednom ispitan prilikom ulaska u Sjedinjene Države u međunarodnoj zračnoj luci San Francisco.

Već neko vrijeme SAD iz političkih razloga često maltretira, ispituje i deportira kineske studente koji stižu u SAD, istaknula je Mao.

Akcija američke strane, vođena snažnom ideološkom pristranošću, daleko je izvan okvira normalne provedbe zakona, istaknula je Mao, dodajući da takvi potezi ozbiljno krše legitimna i zakonita prava i interese dotičnih studenata, ometaju kinesko-američke odnose. kulturne razmjene i prekogranična putovanja, te su u suprotnosti sa zajedničkim dogovorima dvojice predsjednika o poboljšanju i olakšavanju kulturnih i međuljudskih razmjena.

Kina je podnijela ozbiljne prigovore SAD-u, dodala je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.