Kina će dodatno potaknuti zapošljavanje

Kina će objaviti niz mjera za poticanje zapošljavanja jer potražnja na tržištu rada raste, rekao je u subotu ministar ljudskih resursa i socijalne sigurnosti Wang Xiaoping.

Postoji velika potražnja za talentima u područjima kao što su umjetna inteligencija i veliki podaci, rekao je Wang novinarima na marginama tekuće nacionalne zakonodavne sjednice, dodajući da je potražnja također u porastu u sektorima uključujući zdravstvenu skrb, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i kulturni turizam.

Takva potražnja dokazuje da kinesko gospodarstvo uzima zamah i odražava transformaciju i nadogradnju tradicionalnih industrija i ubrzani razvoj novih kvalitetnih proizvodnih snaga, smatra ministar.

“Sudeći prema ovom trendu, dugoročni zdravi temelji kineskog gospodarstva ostaju nepromijenjeni, a visokokvalitetni razvoj ima čvrstu podršku”, rekao je Wang.

Wang je rekao da će zemlja objaviti stimulativne mjere za stabilizaciju tržišta rada i poboljšanje životnih uvjeta ljudi, kao što su nastavak povlaštenih politika socijalnog osiguranja i financijske potpore te širenje kanala zapošljavanja putem potpora za mikro, mala i srednja poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.