Kina pozvala SAD da prestanu primjenjivati dvostruke standarde u pitanjima ljudskih prava

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u srijedu Sjedinjene Američke Države da prestanu koristiti dvostruke standarde u pitanjima ljudskih prava.

Govoreći na redovitoj tiskovnoj konferenciji u Pekingu, glasnogovornik Wang Wenbin rekao je da u sjeverozapadnoj kineskoj Autonomnoj ujgurskoj regiji Xinjiang vladaju društvena stabilnost, gospodarski razvoj i vjerski sklad te su ljudska prava ljudi svih etničkih skupina, uključujući Ujgure, u potpunosti zaštićena.

Wang je to rekao opovrgavajući tvrdnje američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena.

“Nema sukoba u Xinjiangu. Sukob je u Gazi”, rekao je Wang. “Muslimani u Xinjiangu ne pate zbog gladi, protjerivanja ili ubijanja. Milijuni muslimana u Gazi pate zbog gladi, protjerivanja i ubijanja.”

Sjedinjene Američke Države trebaju prestati primjenjivati dvostruke standarde u pitanjima ljudskih prava, okončati izvođenje političkih predstava o pitanjima ljudskih prava u Gazi i zaustaviti opstruiranje napora Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda  za promicanje prekide vatre u Gazi, rekao je Wang.

SAD ne bi trebale davati lažne i prazne izjave o ramazanu, već poduzeti konkretna djela kako bi spasili živote muslimana u Gazi, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.