Događaj o zaštiti prava etničkih manjina na obrazovanje održan u Ženevi

Foto: VCG

Kinesko društvo za studije ljudskih prava održalo je u četvrtak u Ženevi događaj o pravima etničkih manjina na obrazovanje, posebno u autonomnoj regiji Xizang i autonomnoj regiji Xinjiang Uygur.

Skup je bio na temu „Pravo na obrazovanje etničkih manjina tijekom modernizacije: Dobre prakse u Xizangu i Xinjiangu, Kina“. Predsjedao je Wang Yanwen, zamjenik glavnog tajnika istraživačke udruge, a ukupno sedam stručnjaka i predstavnika etničkih manjina iz različitih mjesta u Kini podijelilo je svoje uvide i priče o ovoj temi.

Foto: VCG

Foto: VCG

Jia Chunyang, izvršni direktor Istraživačkog centra za ekonomiju i socijalnu sigurnost pri Kineskom institutu za suvremene međunarodne odnose, objasnio je da je praksa internata jedna od mjera koje je kineska vlada poduzela kako bi zaštitila prava učenika Xizang na obrazovanje.

Od 1985. godine, osim besplatnog obveznog obrazovanja za učenike, vlada Xizanga je osigurala besplatnu hranu i besplatan smještaj za djecu farmera i stočara u Xizangu, dodao je Jia.

Štoviše, sve osnovne i srednje škole i nastavna mjesta u Xinjiangu sada su povezani s internetom, a Xizang je uspostavio online obrazovnu platformu za cijelu regiju i sve škole mogu dobiti pristup internetu, što dodatno poboljšava lokalnu obrazovnu razinu, prema Gong Xiangheu, izvršnom direktoru Instituta za istraživanje ljudskih prava Sveučilišta Southeast.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.