Sloboda govora ne bi trebala biti talisman za islamofobiju: kineski izaslanik

Foto: VCG

Sloboda izražavanja ne bi se trebala koristiti kao talisman za govor mržnje protiv muslimana, a još manje kao isprika za nedjelovanje vlade, rekao je kineski izaslanik u petak.

Kina poziva sve zemlje da zauzmu stav nulte tolerancije, poduzmu konkretne korake u borbi protiv diskriminacije i nasilja nad muslimanima, zabrane poticanje na mržnju temeljenu na vjeri ili uvjerenju i stanu na kraj nekažnjivosti, rekao je Dai Bing, zamjenik kineskog stalnog predstavnika u Ujedinjeni narodi.

„Kina se zalaže za jačanje dijaloga i razmjene između različitih civilizacija i religija, odbacivanje diskriminacije i predrasuda prema određenim civilizacijama i religijama, suprotstavljanje pogrešnim i jednostranim argumentima o tzv. sukob civilizacija i superiornost pojedinačnih civilizacija te zagovaranje jednakosti, međusobnog učenja, dijaloga i uključenosti među civilizacijama“, rekao je na visokoj razini povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv islamofobije.

Kina poziva na osiguranje prava na razvoj za sve, iskorjenjivanje plodnog tla za diskriminaciju i netoleranciju, kao što su siromaštvo, marginalizacija i ekonomske razlike, te promicanje uključivog i pravednog razvoja, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.