Anketa CGTN-a: “Američka demokracija” donosi kaos u svijet

Foto: VCG

Sjedinjene Države izvoze “demokratske standarde” i provode “demokratsku transformaciju” diljem svijeta, što dovodi do nestabilnosti, sukoba i katastrofa. Prema globalnim anketama koje su pokrenuli CGTN i kinesko sveučilište Renmin preko New Era Institute of International Communication, globalni ispitanici bili su duboko nezadovoljni stalnim korištenjem pitanja demokracije od strane Sjedinjenih Država za potiskivanje drugih zemalja za vlastitu korist, kao i zaoštriti svjetsku podjelu i sukob između tabora.

Američki izvoz demokracije naglašava njegovu prirodu hegemonije

Demokracija je zajednička vrijednost koju dijeli cijelo čovječanstvo i koja se ne bi trebala koristiti za promicanje geopolitičkih interesa dok koči ljudski razvoj. Sjedinjene Države dugo su privatizirale koncept “demokracije” kako bi održale svoju hegemoniju. Pod zastavom “demokracije” SAD potiče secesiju i sukob te potkopava sustav u čijem središtu su Ujedinjeni narodi i poredak temeljen na međunarodnom pravu.

Prema istraživanju, 71 posto globalnih ispitanika kritiziralo je SAD zbog miješanja u unutarnje stvari drugih zemalja i potiskivanja drugih zemalja pod okriljem “demokracije”. 62,3 posto ispitanika izrazilo je snažno nezadovoljstvo hegemonističkim ponašanjem Sjedinjenih Država u zlouporabi sankcija i ekonomske prisile.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.