Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić 34. na najnovijoj WTA ljestvici

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je dva mjesta na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i sada zauzima 34. poziciju.

Dvije najbolje rangirane hrvatske tenisačice Donna Vekić i Petra Martić, nominirane su za nastup na turniru Druge Euro-afričke skupine Billie Jean King Cupa, koji će od 8. do 13. travnja biti igran u litavskom glavnom gradu Vilniusu.

Novi izbornik Marin Bradarić, uz Vekić i Martić bi na raspolaganju trebao imati i 21-godišnju Antoniju Ružić, 20-godišnju Luciju Ćirić Bagarić te 24-godišnju Leu Bošković.

U SEB Areni će se natjecati 11 reprezentacija, a osim Vekić i Martić, za nastup je nominirana još samo jedna igračica iz Top 100, Egipćanka Mayar Sherif.

Osim Hrvatske i Egipta, na turniru će sudjelovati i tenisačice iz Bosne i Hercegovine, Estonije, Gruzije, Izraela, Kosova, Litve, Maroka, Malte i Sjeverne Makedonije

Reprezentacije će biti podijeljene u tri grupe: grupa A će imati tri ekipe, a grupe B i C po četiri.

Tri pobjedničke reprezentacije iz svake od tri grupe će činiti novu grupu, u kojoj će se boriti za plasman u Prvu Euro-afričku skupinu.

Prva i druga iz te grupe će izboriti mjesto u višem rangu natjecanja.

Reprezentacije koje završe na zadnjem mjestu u grupama B i C preselit će u niži rang natjecanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.