Palić: Predsjednik RH ne može biti kandidat na listi stranke

Foto: HTV / HRT

Ustavni sud na današnjoj će sjednici odlučivati o premijerskoj kandidaturi predsjednika Milanovića. Kakva će biti odluka i koliko će ona utjecati na parlamentarne izbore?

O tome su u emisiji U mreži Prvog govorili politički analitičar i profesor s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivan Rimac, komunikacijski stručnjak Krešimir Macan i ustavni stručnjak s Pravnog fakulteta u Osijeku Mato Palić.

Na pitanje može li Zoran Milanović kao predsjednik sudjelovati u kampanji sudjelovati u kampanji, a da nije na listi SDP-a, Palić je rekao kako će se Ustavni sud danas izjasniti o najavi predsjednika da bi bio kandidat u 1. izbornoj jedinici.

– Vjerojatno je da će se Ustavni sud odrediti da predsjednik RH, za vrijeme dok obnaša predsjedničku dužnost, ne može biti kandidat na listi, neovisno je li u tom trenutku član neke stranke, kazao je.

Ako Milanović ne podnese ostavku, ali i dalje sudjeluje u kampanji, onda bi, kako kaže Palić, predsjednik RH postupao suprotno odredbama Ustava., stoji u objavi na stranici hrt.hr.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.