Kina se protivi američkom ograničavanju razvojnih prava u ime konkurencije

Foto: VCG

Kina se protivi uplitanju SAD-a u kineske unutarnje poslove pod izlikom ljudskih prava i vrijednosti i ograničavanju kineskog legitimnog prava na razvoj u ime konkurencije, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Lin Jian to je rekao na dnevnoj tiskovnoj konferenciji kao odgovor na upit o nedavnim komentarima američkog veleposlanika u Kini Nicholasa Burnsa u vezi s Kinom.

“Primijetili smo da je veleposlanik Burns nedavno uputio negativne komentare o Kini u više navrata. Te izjave odstupaju od važnih zajedničkih dogovora koje su predsjednici Kine i SAD-a postigli na samitu u San Franciscu”, rekao je Lin, dodajući da takvi negativni komentari ne služe zdravom i postojanom rastu odnosa Kine i SAD-a.

Lin je rekao da Kina uvijek slijedi načela uzajamnog poštovanja, mirnog suživota i obostrano korisne suradnje u upravljanju i razvoju bilateralnih odnosa. “Nadamo se da će SAD raditi s Kinom u istom smjeru i implementirati važna zajednička razumijevanja i viziju koju su postigla dvojica predsjednika na samitu u San Franciscu kako bi unaprijedili stabilan, zdrav i održiv rast bilateralnih odnosa.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.