Wang Yi: Kina će uspostaviti jače veze s Novim Zelandom

Kina je spremna uspostaviti jače bilateralno sveobuhvatno strateško partnerstvo s Novim Zelandom, rekao je u ponedjeljak kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi koji je boravio u posjetu tijekom sastanka s novozelandskim premijerom Christopherom Luxonom u Wellingtonu.

Wang, član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, također se u ponedjeljak sastao sa zamjenikom premijera Novog Zelanda i ministrom vanjskih poslova Winstonom Petersom.

Napominjući da Novi Zeland obrazovanje, tehnološke inovacije, infrastrukturu, poslovno okruženje i širenje izvoza smatra prioritetima u  politikama, Wang je rekao Luxonu da je Kina voljna biti pouzdan strateški partner u tim područjima.

Kina je sretna što je Novi Zeland nastavio sudjelovati u inicijativi Pojas i put i raduje se suradnji s Novim Zelandom na istraživanju novih područja suradnje kao što su znanost i tehnologija, zeleni razvoj i inovacije uz jačanje suradnje u tradicionalnim područjima, rekao je.

Kinesko gospodarstvo uživa i čvrste temelje i širok prostor za rast, koji će nastaviti davati više poticaja svjetskom gospodarstvu i donositi nove prilike Novom Zelandu, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.