Dužnosnici: Kinesko gospodarstvo ostvarilo stabilan početak godine u prva dva mjeseca 2024.

Kinesko je gospodarstvo 2024. ostvarilo stabilan početak, a potpomognuto je stabilnim financijskim okruženjem i povećanjem ulaganja, izvijestili su dužnosnici u četvrtak.

Dužnosnici, koji su govorili na medijskoj konferenciji, bili su predstavnici glavnog kineskog tijela za gospodarsko planiranje, Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme (NPRR-a), Ministarstva financija i Narodne banke Kine (NBK-a).

Ovaj je rast nadopunjen povećanjem ulaganja u infrastrukturu od 6,3 % tijekom prva dva mjeseca, koja su porasla za 0,4 postotna boda brže u usporedbi s prošlom godinom i time unaprijedila ukupni investicijski krajolik, dodao je Liu Sushe, zamjenik čelnika NPRR-a.

Unatoč padu fiskalnih prihoda od 2,3 % na godišnjoj razini za siječanj i veljaču, kineski zamjenik ministra financija Liao Min istaknuo je da je došlo do povećanja od 2,5 % nakon prilagodbe osnove za usporedbu.

Ističući doprinos financijskog sektora, zamjenik guvernera NBK-a Xuan Changneng istaknuo je da su provedene snažnije prilagodbe makro politike, čime je osigurano razumno povećanje kredita i financiranja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.