Kineski ministar vanjskih poslova: Odnosi Kine i Australije uvijek uživaju široku podršku javnosti

Tijekom posjeta Sydneyju u Australiji u četvrtak, kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je da kinesko-australski odnosi imaju temelje među ljudima obje zemlje te uvijek uživaju široku javnu potporu.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, to je rekao tijekom sastanka s premijerom australske države Novi Južni Wales Chrisom Minnsom.

Wang je istaknuo da je Novi Južni Wales uvijek bio na čelu kinesko-australskih razmjena, igrajući uzornu ulogu u suradnji između Kine i Australije.

Prema riječima kineskog ministra vanjskih poslova, najznačajniji dojam koji je stekao tijekom posjeta Australiji bio je da su svi ljudi, bez obzira jesu li iz vladajuće ili oporbenih stranaka, poslovne zajednice, kruga stratega, vlade ili šire javnost, izrazili podršku jačanju dijaloga i suradnje između Kine i Australije u raznim područjima.

Wang je istaknuo predanost Kine jačanju suradnje s Australijom u tradicionalnim sektorima poput energetike, minerala te poljoprivrednih i mliječnih proizvoda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.