Guverner kineske središnje banke pozvao na reformu kvota MMF-a

Foto: VCG

Pan Gongsheng, guverner Narodne banke Kine (NBK-a), kineske središnje banke, pozvao je u srijedu azijske zemlje na zajedničko zalaganje za reformu kvota Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a) kako bi ta međunarodna financijska institucija mogla bolje igrati ulogu središta globalne financijske sigurnosne mreže.

Pan je to rekao tijekom sudjelovanja na podforumu Godišnje konferencije Boao foruma za Aziju  2024., pod nazivom “Produbljivanje financijske suradnje u Aziji”, održanom u Boaou, u južnoj kineskoj pokrajini Hainan.

Azijske zemlje trebale bi zajedno raditi na promicanju reforme kvota MMF-a i postizanju prilagodbe kvota što je prije moguće radi boljeg odražavanja pozicije azijskih zemalja u globalnom gospodarstvu, a posebno kako bi se poboljšao glas i zastupljenost tržišta u nastajanju i zemalja u razvoju, rekao je Pan.

Azijske zemlje trebaju se založiti za konsenzus o novoj formuli kvota što je prije moguće, postavljajući temelje za prilagodbu kvota. “Ovim se želi osigurati da MMF bude institucija utemeljena na pravilima koja doista prakticira multilateralizam”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.