Prijedlozi kineskih zakonodavaca kreću se prema provedbi

Ukupno 9235 prijedloga nacionalnih zakonodavaca raspodijeljeno je 213 organizacija na obradu, rečeno je na sastanku o postupanju s tim prijedlozima održanom u ponedjeljak u Pekingu.

Prijedloge su podnijeli zastupnici 14. saziva Svekineskog narodnog kongresa (SNK-a), najvišeg zakonodavnog tijela u Kini, tijekom drugog zasjedanja 14. saziva SNK-a održanog u ožujku. Od svih prijedloga, 20 ih je označeno kao prioriteti.

Velik broj prijedloga usredotočen je na pitanja kao što su nove kvalitetne proizvodne snage, nove i buduće industrije, poslovno okruženje i sustav digitalnog upravljanja, koja su usko povezana s trenutačnim ključnim zadaćama u društveno-gospodarskom razvoju Kine.

Li Hongzhong, član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i potpredsjednik Stalnog odbora SNK-a, prisustvovao je sastanku i održao govor, pozivajući organizacije da daju sve od sebe kako bi obradile svaki od prijedloga i prikupile mudrost i snagu svih uključenih za izgradnju Kine u modernu socijalističku zemlju u svakom pogledu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.