Glasnogovornik ministarstva obrane: Kina se čvrsto protivi nedavnoj zajedničkoj izjavi SAD-a, Japana i Filipina

Foto: Ministarstvo nacionalne obrane

Glasnogovornik kineskog ministarstva obrane u četvrtak je rekao da nedavno zajedničko priopćenje Japana, Filipina i Sjedinjenih Američkih Država zanemaruje činjenice, brka ispravno s pogrešnim i iznosi neutemeljene optužbe protiv Kine.

Wu Qian, glasnogovornik Ministarstva nacionalne obrane, to je rekao kao odgovor na medijski upit u vezi sa zajedničkom izjavom SAD-a, Japana i Filipina, koja se dotiče situacije oko grebena Ren’ai Jiaou u otočju Nansha, pitanja Južnog kineskog mora i Istočnog kineskog mora te pitanja u vezi s kineskom regijom Tajvan.

Kina ima neosporan suverenitet nad otocima Južnog kineskog mora i susjednim vodama, što je čvrsto utemeljeno u povijesti i zakonu, rekao je Wu.

Napominjući da je pitanje Tajvana isključivo unutarnja stvar Kine, koja ne zahtijeva vanjsko uplitanje, Wu je rekao da su se vlade SAD-a, Japana i Filipina službeno obvezale Kini po pitanju Tajvana.

“Pozivamo spomenute zemlje da poštuju svoje riječi te se odmah prestanu uplitati u unutarnje poslove Kine i potkopavati mir i stabilnost u regiji”, rekao je Wu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.