Xi kaže da je spreman učvrstiti tradicionalno prijateljstvo, povećati povjerenje i produbiti suradnju s Francuskom

Foto: VCG

Veliko mi je zadovoljstvo započeti svoj treći državni posjet Francuskoj Republici na poziv predsjednika Emmanuela Macrona. Dok slavimo 60. obljetnicu naših diplomatskih veza, imam snažan osjećaj déjà vu kad ponovno kročim nogom na tlo vaše prekrasne zemlje. U ime kineske vlade i naroda, želio bih iskoristiti ovu priliku da uputim naše najtoplije pozdrave i najbolje želje francuskoj vladi i narodu.

Posljednjih godina naš je odnos porastao na nove visine i nastavljamo unapređivati našu suradnju u područjima zrakoplovstva, svemirske industrije, nuklearne energije, poljoprivredno-prehrambene industrije i zelenog razvoja. Naše dvije zemlje imaju blisku koordinaciju i suradnju u odgovoru na klimatske promjene, zaštitu biološke raznolikosti i globalno upravljanje. Rastući kinesko-francuski odnosi ne samo da donose dobrobiti našim dvjema nacijama, već također osiguravaju stabilnost i pozitivnu energiju turbulentnom svijetu.

Tijekom svog posjeta imat ću detaljnu razmjenu mišljenja s predsjednikom Macronom o rastućim odnosima između Kine i Francuske i Kine i Europe u novim okolnostima, kao i o glavnim međunarodnim i regionalnim pitanjima u današnjem svijetu. Nadam se da će ovaj posjet pridonijeti jačanju našeg dugogodišnjeg prijateljstva, jačanju političkog povjerenja, izgradnji strateškog konsenzusa i produbljivanju razmjene i suradnje na različitim područjima. Nadam se da će naše dvije zemlje dati nove doprinose svjetskom miru, stabilnosti i razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.