U Parizu održana kulturna razmjena povodom 60. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Francuske

Foto: CMG

Kineska Medijska Grupa u Parizu proslavila je 6. svibnja po lokalnom vremenu godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Francuske događajem pod nazivom “Emotivna veza između Kine i Francuske tijekom 60 sjajnih godina“, na kojoj su objavljeni brojni zajednički televizijski, filmski i multimedijski prilozi, a s Euronewsom je potpisan memorandum o suradnji.

Foto: CMG

Foto: CMG

Prisutnima su se obratili Laurent Fabius i Jean-Pierre Raffarin, bivši premijeri Francuske i Shen Haixiong, ravnatelj Kineske Medijske Grupe.

Foto: CMG

Foto: CMG

Kako je Shen Haixiong izjavio u svom obraćanju, zadnjih 60 godina otkada su Kina i Francuska uspostavile diplomatske odnose, dvije zemlje su zajednički oblikovale „kinesko-francuski duh“ sa značajkama neovisnosti, međusobnog razumijevanja, visoke i široke vizije, uzajamne koristi i zadovoljstva svih strana, što je postalo pozitivan primjer prijateljske suradnje zemalja različitih povijesti, kulturne tradicije i stupnja razvoja. Kineska Medijska Grupa ove je godine s francuskim stranom objavila niz zajedničkih visokokvalitetnih programa, čime je uljepšavala razmjene i dodala sadržaj razmjeni dviju zemalja. Osim toga, Kineska Medijska Grupa će poslati ekipu s više od 2000 članova koji će emitirati i izvještavati o Olimpijskim igrama u Parizu, izgraditi jači most za međusobno upoznavanje na Olimpijskim igrama.

Foto: CMG

Foto: CMG

Kako bi produbili praktičnu suradnju, Kineska Medijska Grupa i Euronews su potpisali memorandum o suradnji. U sklopu obilježavanja 60. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Francuske, dvije strane će postupno objavljivati poseban program „Nematerijalna baština Kine i Europe“, te će proširiti suradnju u produkciji emisija, održavanju promotivnih događaja, dijeljenju materijala i drugim sektorima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.