Aktivnost za kulturnu razmjenu povodom proslave 75. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Mađarske održana u Budimpešti

Kineska medijska grupa (CMG, eng. China Media Group) i Mađarska zaklada za podršku medijima i upravljanje imovinom održali su 8. svibnja u Budimpešti,aktivnost za kulturnu razmjenu naslovljenu “Kinesko-mađarsko prijateljstvo nastavlja pisati novo poglavlje”  povodom proslave 75. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Mađarske. Ovom je prilikom CMG pokrenuo i emitiranje emisije “Mogućnosti u Kini” u Mađarskoj i koprodukciju dokumentarnih filmova i drugih projekata te započeo suradnju s Glazbenim konzervatorijem Liszt u Mađarskoj.

Događaju su prisustvovali i obratili se bivši mađarski predsjednik Pal Schmitt, predsjednik Kineske medijske grupe Shen Haixiong,  predsjednik Mađarske zaklade za medijsku potporu i upravljanje imovinom Daniel Papp, državna tajnica mađarskog Ministarstva vanjskih poslova i vanjskih ekonomskih poslova Boglarka Illes i drugi gosti.

Schmidt je rekao da su od uspostave diplomatskih odnosa prije 75 godina Mađarska i Kina uvijek imale povjerenje jedna drugu i podržavale se, a njihovi prijateljski odnosi suradnje nastavili su se razvijati. Ovo je događanje je model medijske suradnje između Mađarske i Kine. Očekujemo da će CMG pružiti više pozitivnih čimbenika za produbljivanje i proširenje prijateljskih mađarsko-kineskih odnosa.

Shen je rekao da je Mađarska dobar i stari prijatelj Kine u Europi. Posljednjih su godina kulturne razmjene između Kine i Mađarske bogate i šarolike, a međusobno razumijevanje i prijateljstvo između dvaju naroda, posebice mlađih generacija, sve je dublje. CMG je posvećen promicanju međusobnog razumijevanja naroda Kine i Mađarske, pružajući široku pozornicu za kulturnu razmjenu između dviju zemalja i čineći prijateljstvo između Kine i Mađarske bližim kroz razmjene.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.