Japan pozvan da se pridržava načela četiri politička dokumenta između Kine i Japana

Kina ozbiljno poziva Japan da se pridržava načela i duha četiriju političkih dokumenata između Kine i Japana, poduzme konkretne radnje kako bi pokazao svoju predanost načelu jedne Kine, suzdrži se od ohrabrivanja i podržavanja separatističkih snaga za “neovisnost Tajvana” u bilo kojem obliku, rekao je u petak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Izvještava se da je takozvani “tajvanski predstavnik u Japanu” Hsieh Chang-ting rekao da 37 japanskih članova parlamenta planira prisustvovati “inauguraciji novoizabranog predsjednika” koja će se održati 20. svibnja.

“Postoji samo jedna Kina na svijetu”, rekao je glasnogovornik Lin Jian na dnevnom brifingu za novinare odgovarajući na relevantan upit, dodajući da je Tajvan neotuđivi dio kineskog teritorija, a Vlada Narodne Republike Kine jedina pravna državna vlada koja predstavlja cijelu Kinu.

Lin je rekao da Tajvan nikada nije bio država i da ne postoji nešto poput “predsjednika Tajvana”, a pitanje Tajvana je isključivo unutarnja stvar Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.