CGTN-ova anketa: 88 % ispitanika u Latinskoj Americi i Karibima nazvalo Tajvan neotuđivim dijelom kineskog teritorija

Foto: VCG

Preko 88 % ispitanika u Latinskoj Americi i Karibima u CGTN-ovoj anketi smatra da je regija Tajvana neotuđivi dio kineskog teritorija, a 87 % vjeruje je da bi zemlje u Latinskoj Americi i Karibima trebale prekinuti “diplomatske veze” s Tajvanom i uspostaviti odnose s Kinom.

CGTN je proveo anketu na 6406 ispitanika u Latinskoj Americi i Karibima kako bi procijenio njihovo razumijevanje pitanja Tajvana.

Ispitanici u anketi izrazili su zajednička stajališta o rješenju tajvanskog pitanja, prepoznajući napore kineske vlade u provedbi politike i planova ujedinjenja. Smatraju da je kinesko “strateško strpljenje” učinkovita taktika za promicanje mirnog ujedinjenja.

Također su naglasili važnost izbjegavanja vanjske intervencije, posebice Sjedinjenih Američkih Država, jer bi mogla pogoršati situaciju na Tajvanu.

Ispitanici su pozvali na pridržavanje diplomatskih napora i mirnih sredstava za rješavanje tajvanskog pitanja, kao i približavanje dviju strana Tajvanskog tjesnaca kroz gospodarske i kulturne veze.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.