Kina i Kazahstan obećali produbljenje suradnje

Predsjednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev u ponedjeljak se u Astani, glavnom gradu Kazahstana, sastao s kineskim ministrom vanjskih poslova Wang Yijem, također članom Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.

Tijekom sastanka, Wang je rekao da su Kina i Kazahstan, povezani planinama i rijekama, dobri susjedi, prijatelji i partneri.

Kina čvrsto podupire Kazahstan u očuvanju nacionalne neovisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta i protivi se bilo kakvim vanjskim silama koje se upliću u unutarnje poslove Kazahstana, rekao je Wang, dodajući da će Kina uvijek biti vjerodostojan i pouzdan prijatelj i partner Kazahstana.

Napominjući da razvoj Kine predstavlja rastuću mirovnu snagu u svijetu, povećava stabilnost i jača sposobnosti zemalja u razvoju i gospodarstava u nastajanju, Wang je rekao da će razvoj i revitalizacija Kine donijeti nove prilike drugim zemljama, uključujući Kazahstan.

Kina je također predana jačanju koordinacije i suradnje s Kazahstanom unutar multilateralnih okvira, uključujući mehanizam Kine i središnje Azije, Šangajsku organizaciju za suradnju i Ujedinjene narode, naglasio je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.