Kina će primijeniti svu težinu zakona protiv svakoga tko se usprotivi, kaže Kina: Glasnogovornik FM-a

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Kina će upotrijebiti svu težinu zakona protiv bilo koga ili bilo koje organizacije koja se namjerava suprotstaviti i obuzdati Kinu, rekao je u srijedu glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin.

Wang je to rekao na dnevnom brifingu za novinare upitan da komentira odluku Kine da poduzme protumjere protiv bivšeg američkog kongresmena Mikea Gallaghera.

Tijekom proteklih nekoliko godina, vođen sebičnim interesom i pristranošću, Mike Gallagher grubo se miješao u unutarnje stvari Kine, što je ozbiljno potkopalo kineski suverenitet i teritorijalni integritet te narušilo kinesko-američke odnose i naštetio interesima Kine kao i zajedničkim interesima Kine i Sjedinjenih Država. Njegovi su postupci bili nečuveni u smislu njihove prirode i utjecaja, primijetio je Wang.

“U skladu s kineskim Zakonom o sankcijama protiv stranaca, Kina je odlučila poduzeti protumjere protiv Mikea Gallaghera, uključujući zabranu ulaska u Kinu, zamrzavanje njegove imovine u Kini i zabranu transakcija i suradnje organizacija i pojedinaca u Kini s njim. Pojedinosti Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je Uredbu o poslovima”, rekao je Wang.

Mora se naglasiti da Kina ima nepokolebljivu odlučnost da održi nacionalni suverenitet, sigurnost i razvojne interese. Kina će primijeniti svu težinu zakona protiv bilo koga ili bilo koje organizacije koja se želi suprotstaviti i obuzdati Kinu, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.