Kina namjerava produbiti globalnu suradnju na 77. Svjetskoj zdravstvenoj skupštini

Foto: VCG

Kinesko izaslanstvo na 77.  zasjedanju Svjetske zdravstvene skupštine, koje će započeti u ponedjeljak u Ženevi, obećalo je produbljenje suradnje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO-om) i drugim zemljama kako bi preuzelo aktivnu ulogu u rješavanju pitanja povezanih s globalnim upravljanjem zdravljem i zdravstvenom suradnjom.

Svjetska zdravstvena skupština glavno je tijelo SZO-a koje donosi odluke i sastoji se od 194 države članice. Svake godine, obično u svibnju, izaslanici iz svih država članica okupljaju se kako bi se dogovorili o prioritetima i politici organizacije. Tema je ovogodišnjeg zasjedanja Svjetske zdravstvene skupštine “Sve za zdravlje, zdravlje za sve”.

Na tiskovnoj konferenciji u subotu, Cao Xuetao, zamjenik direktora kineskog Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, koji će predvoditi kinesko izaslanstvo u Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, naglasio je aktivnu ulogu Kine u međunarodnim zdravstvenim organizacijama i regionalnoj suradnji i dijeljenje vrijednih iskustava s globalnom zajednicom.

“Kina je predana jačanju razmjena i suradnje u zdravstvenom sektoru sa SZO-om i raznim zemljama te kontinuirano promiče izgradnju globalne zajednice zdravlja za sve”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.