Glasnogovornik: Kineska vojska ključna je snaga u mirovnim operacijama UN-a

Foto: VCG

Kineska Narodnooslobodilačka vojska (NOV) postala je ključan element i važna snaga u mirovnim operacijama UN-a te će doprinijeti svjetskom miru i razvoju, rekao je u četvrtak kineski vojni glasnogovornik.

Wu Qian, glasnogovornik Ministarstva nacionalne obrane, to je rekao kao odgovor na medijski upit u vezi s relevantnim doprinosima NOV-a, dok se u srijedu obilježavao 22. Međunarodni dan mirovnih snaga UN-a.

Napominjući da se Kina zalaže za mir i poštuje svoje obveze stvarnim akcijama, Wu je rekao da je Kina aktivno sudjelovala u mirovnim operacijama UN-a i da je zemlja koja doprinosi s najviše postrojbi među stalnim članicama Vijeća sigurnosti UN-a.

U posljednjih nekoliko godina, NOV je izgradio rezervne mirovne postrojbe od 8 000 vojnika i rasporedila više od 50 000 mirovnjaka u preko 20 zemalja i regija, rekao je Wu.

Glasnogovornik je dodao da trenutačno više od 1700 pripadnika  mirovnih snaga NOV-a obavlja dužnosti u šest područja misije, uključujući Južni Sudan i Libanon, pridonoseći svjetskom miru i zajedničkom razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.