Kina osnovala Kunminški fond za biološku raznolikost kako bi podržala očuvanje biološke raznolikosti u zemljama u razvoju

Foto: VCG

Kunminški fond za bioraznolikost pridržavat će se pristupa multilateralizma i internacionaliziranog djelovanja, prvenstveno kroz davanje bespovratnih sredstava, kako bi podržao očuvanje biološke raznolikosti u zemljama u razvoju, rekla je u četvrtak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning.

Mao je to rekla na redovitoj tiskovnoj konferenciji kada su je upitali za komentar svečanosti potpisivanja Kunminškog fonda za biološku raznolikost u Pekingu.

Mao je rekla da kineska vlada pridaje veliku važnost očuvanju bioraznolikosti te je predana suradnji sa svim zemljama na izgradnji zajednice svog života na Zemlji. Kina je preuzela vodstvo i uložila 1,5 milijardi juana u osnivanje Fonda.

Mao je dodala da su 28. svibnja ujutro Kina, UNEP i UN-ov ured za multipartnerske zaklade potpisali sporazume o suradnji kako bi službeno pokrenuli fond.

Zaključila je da je Kina spremna raditi s međunarodnom zajednicom i kroz Fond produbiti međunarodnu suradnju i izgraditi globalnu sinergiju na očuvanju bioraznolikosti, kako bi se stvorila bolja budućnost sklada između čovječanstva i prirode.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.