Predsjednik Xi naglašava svestrani razvoj djece

Kineski predsjednik Xi Jinping naglasio je svestrani razvoj djece u odgovoru na pismo učenicima osnovne škole u gradu Nanchongu, u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Sichuan.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Centralne vojne komisije, ohrabrio ih je da budu domoljubna, samostalna i ambiciozna djeca u novoj eri, te je uputio čestitke za Međunarodni dan djeteta mladima diljem zemlje, u pismo od 30. svibnja.

1 KOMENTAR

  1. Svako dijete je neistraženi potencijal koji treba podršku obitelji i zajednice u kojoj odrasta, jer djeca su naša budućnost koja njima počinje danas. Samopouzdanje kao osjećaj da smo vrijedni ljubavi i da smo sposobni, ključ je uspjeha u životu. Najmanje se razlikujemo po mogućnostima i sposobnostima, bit je u samopouzdanju, a obitelj mu je, opet, temelj. Djeca koja visoko u sustavu vrijednosti imaju učenje (kao ljubav prema učenju i naviku, nužnu i trajnu životnu aktivnost našeg mijenjanja i usavršavanja), uvijek će imati ugodnije iskustvo u svakoj novoj situaciji i više samopouzdanja. U svemu je bitno kao polazište prihvatiti djetetovu jedinstvenost, neponovljivost: upravo ovakvi bitni smo u svemiru jer bez nas ne bi bio isti. Dijete ima pravo na vlastiti put i na ambicije. Najvažnije je otkrivati jake strane i darove djeteta te ga u tome poticati, pružajući mu priliku za bavljenje najraznovrsnijim aktivnostima i poslovima, bez nametanja za nas poželjnih rezultata. Neka isproba najraznovrsnije hobije i izvanškolske aktivnosti, one prave će opstati. Dosada je opasna. Iako djeca trebaju akciju i izazove, jer zaokupljenost stvara ispunjenje, s aktivnostima ne treba pretjerivati.Uvijek trebamo imati na umu da je uspjeh najbolji motiv. Stjecanju vjere u sebe pomaže toplije ophođenje, s više srca, afirmativno i optimistično. Nastavite i dalje biti optimistični. Veliki pozdrav svima u redakciji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.