Kineske tvrtke u središtu pozornosti s početkom samita o umjetnoj inteligenciji u Ženevi

Kineske tvrtke u središtu su pozornosti na mjestu održavanja Globalnog samita Umjetna inteligencija (AI) za opće dobro 2024., koji je ovdje započeo u četvrtak.

Samit je sazvan zajedno sa švicarskom vladom, a organizira ga Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU), specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda (UN), u partnerstvu s 40 drugih agencija UN-a.

Sa ciljem iskorištavanja umjetne inteligencije za unapređenje različitih globalnih razvojnih prioriteta, uključujući zdravlje, klimu, ravnopravnost spolova, uključiv prosperitet i održivu infrastrukturu, samit je okupio više od 2500 sudionika iz cijelog svijeta, uključujući vladine dužnosnike, stručnjake i čelnike industrije.

1 KOMENTAR

  1. Neke od vještina koje su stvarno bitne za ‘suradnju’ s ovom novom inteligencijom u svijetu su kritičko razmišljanje, razumijevanje logike i retorike, sposobnost za kreativnost. AI će omogućiti netehničkim osobama da postignu mnogo više — i, usput rečeno, početi obavljati zadatke koji su se prije smatrali tehničkima. AI bi mogao pomoći ljudima koji su usmjereni na poslovne operacije i upravljanje rizicima. Kako su se regulatorni zahtjevi pojačali na globalnoj razini i prijetnje poput kibernetičke sigurnosti postale središnja tema, timovi za upravljanje rizicima u bankama su se povećali. AI se sve više smatra prijetnjom za radnike u bankarskom sektoru, uključujući investicijske bankare. Neka istraživanja pokazuju kako će zapošljavanje mlađih analitičara investicijskog bankarstva — visoko plaćen i stresan posao — biti smanjeno za čak dvije trećine, a njihove će uloge zamijeniti umjetna inteligencija. Pozdrav s Krka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.