Kineski ministar vanjskih poslova razgovarao s posebnim izaslanikom kubanskog predsjednika

Foto: Xinhua

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi razgovarao je u četvrtak u Pekingu s posebnim izaslanikom kubanskog predsjednika i ministrom vanjskih poslova Brunom Rodriguezom Parrillom.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da su Kina i Kuba dobri prijatelji koji vjeruju jedni drugima, dobri drugovi koji dijele istu viziju i dobra braća koja dijele dobro i zlo, dodajući da su postigle važan konsenzus o zajedničkoj izgradnji kinesko-kubanske zajednice koja dijeli budućnost.

Kina cijeni privrženost Kube istini i prkošenje moći, kao i kubansko dosljedno zastupanje legitimnih stajališta Kine u međunarodnim multilateralnim prilikama. Kina čvrsto podupire Kubu u obrani nacionalnog suvereniteta i suprotstavljanju stranom uplitanju te će se nastaviti odlučno suprotstavljati nerazumnoj blokadi SAD-a protiv Kube, istaknuo je Wang.

Wang je rekao da je Kina voljna surađivati s Kubom na provedbi konsenzusa koji su postigla državni čelnici, razvijanju posebnih prijateljskih međudržavnih i međupartijskih odnosa te doprinošenju promicanju zalaganja za svjetski socijalizam i očuvanje svjetskog mira.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.