Kineski privatni mirovinski sustav privlači više od 60 milijuna ljudi: Ministarstvo

Foto: VCG

Više od 60 milijuna ljudi otvorilo je privatne mirovinske račune od uvođenja privatnog mirovinskog sustava u Kini krajem 2022., pokazuju podaci Ministarstva ljudskih resursa i socijalne sigurnosti.

U studenom 2022. dobrovoljni i tržišno orijentirani mirovinski sustav koji podržava vlada bio je otvoren za kvalificirane građane u 36 pilot gradova i regija, uključujući Peking, Šangaj, Guangzhou, Xi’an i Chengdu.

Mehanizam omogućuje kineskim građanima da doprinesu do 12.000 juana (oko 1.687 američkih dolara) godišnje na pojedinačne mirovinske račune za kupnju određenih financijskih proizvoda za starost.

Trenutno postoje 762 posebna proizvoda za privatni mirovinski sustav. Među njima je 465 štednih proizvoda, 192 fondovskih proizvoda, 82 osiguranja i 23 proizvoda za upravljanje imovinom.

Podaci su također otkrili da je skupina sa srednjim i visokim primanjima u dobi od 31 do 40 godina pokazala najveći interes za otvaranje takvih mirovinskih računa i kupnju relevantnih proizvoda kako bi se unaprijed pripremili za svoju mirovinu i uživali u poreznim poticajima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.